Jeg ligger rigtig mange indlæg og billeder op på min blog, så har jeg været nødt til at søge ekspertviden, for at vide hvad jeg præcist skal gøre i forholdt til Google. Det gyldne ord var SEO, så jeg hørte mig omkring og blev anbefalet Søren fra FirstSEO. Han har hjulpet mig med at forstå, hvad jeg kan gøre for at få mine indlæg og billeder til at klare sig bedre på Google. Jeg vil i dette indlæg dele et par af de guldkorn han delte med mig, dog ikke alle – tag i stedet fat i FirstSEO hvis du vil vide alt om SEO.
Listen over ting man kan gøre for at opnå en bedre placering i Google er uendelig. Jeg vil i dette indlæg fokusere på SEO optimering af billeder, da der allerede er rigtig mange artikler og guide om gode SEO-tekster. At optimere noget på sin blog er kaldet on-page SEO, da det foregår på selve hjemmeside, hvorfor “on-page”.

Optimering af billederne

Der er ingen i dag som har tålmodigheden til at vente flere sekunder for at blot et billeder loader. Og af denne grund, så er det vigtigt at dine billeder er optimeret til at blive brugt på internettet. Kort sagt, så skal de kunne downloades så hurtigt som muligt og det gør også din placering på Google Images bedre. Hvor meget dine billeder fylder har også stor indflydelse på hvor hurtig og optimeret din hjemmeside er, hvilket har stor betydning for dit SEO – læs eventuelt om Google PageSpeed.
Vi vil derfor meget gerne have komprimeret vores billeder til at fylde mindre men ikke ødelægge kvaliteten. Der findes rigtig mange plugin og hjemmesider som kan gøre det for dig. Jeg har haft god succes med at bruge TinyPNG som faktisk også har et plugin til WordPress. Det kan findes ved blot at søge efter “tinypng” og det er helt gratis at bruge.

Alt og title tag

I dag er “filnavn, title tag” og “alt tag” er rigtig vigtigt for dit SEO. Det hjælper Google til at finde ud af hvad din billeder præcist handler om. Selvom de er utrolig dygtige, så har de endnu ikke et par menneskeøje at se billeder med, så at hjælpe med lidt tekst kan varmt anbefales.

  • Før du uploader dine billeder til WordPress, så skal du først navngive dine billeder noget relevant. Skal billederne for eksempel bruges på et indlæg om din rejse til Santorini, Grækenland, hvor du få en fantastisk solnedgang, så kan de for eksempel hedder “santorini-solnedgang-oktober-2016.jpeg”. Det er anbefalet at bruge en bindestreg i stedet for underscore i filnavnet.
  • Brug “alt tag” på dine billeder. Et alt tag kan tilføjet i oversigten af dine billeder i WordPress og feltet hedder “Alt Tekst”. Vi kan bruge samme overstående eksempel og beskrivelse kunne være “Solnedgang fra Oia på Santorini efteråret 2016”.
  • Titlen på billeder skal også meget gerne være kreativ, dog ikke så detaljeret som alt tag’et. Du kan også lave denne ændring ved at klikke på billedet og udfylde feltet.

Leave a Reply