… er bestemt ikke sjovt.
De fleste kvinder holder rigtig meget af deres hår. Derfor vil alle former for hårtab gøre ondt. Det er dog alt for tidligt at opgive håbet om at slippe af med denne irriterende lidelse. I dag er vi nået så langt i forskningen, at der er gode muligheder for at få styr på situationen. Man kan faktisk ikke kun behandle, men også skjule og forebygge hårtab. Lidelsen er mest udbredt blandt mænd, men vil også ramme rigtig mange kvinder. Vi forsøger at komme omkring alle mulighederne i dette blogindlæg.

Forebyggelse

Er din frygt for at miste dit smukke og feminine hår meget stor? I givet fald bør du tænke i effektiv forebyggelse. Det lyder måske usandsynligt, at man kan forebygge en lidelse, som kan komme ud af det blå, men det er rent faktisk en reel mulighed.
For at forebygge hårtab skal du kende årsagerne til lidelsen. Med denne viden i baghovedet vil du nemlig kunne planlægge konkrete handlingstiltag. Nedenfor kommer vi med lidt gode tips til at forebygge tab af hår – også kaldet alopeci:

  1. Undlad at blive stresset (planlæg din uge og tag den med ro)
  2. Undersøg indholdet af din medicin (stærk medicin kan forårsage hårtab)
  3. Vær opmærksom på dit stofskifte (for lavt stofskifte kan være en mulig synder)
  4. Spis masser af frugt og grønt
  5. Undlad at bruge føntørrer og glattejern

Behandling

Har du gjort dit bedste for at forebygge hårtab, men rammes du alligevel af lidelsen, så må du gerne være frustreret og ked af det for en stund. Når du har ærgret dig tilstrækkeligt, bør du undersøge, hvilke behandlingsmuligheder der findes. Du skal i den anledning være opmærksom på, at ikke alle behandlingsmetoder er lige effektive. Endvidere kan behandlingspriserne variere en hel del. Her på redaktionen er vi ikke eksperter i hårtab, men vi har selvfølgelig kendskab til en række behandlingsmetoder. Disse præsenterer vi dig for nedenfor:

  • Hårtransplantation (bør dog ikke være den foretrukne metode)
  • Lægemidler (forhør dig hos din læge)

Skjul de berørte områder

Slutteligt er det også muligt at skjule hårløse pletter. I den anledning kan du for eksempel vælge at investere i en paryk, hat eller anden hovedbeklædning. Der findes dog også en række andre muligheder. Den lange liste over anbefalelsesværdige metoder tæller bl.a. følgende:

  • Hovedbeklædning
  • Hårfibre

Sidstnævnte metode vil som regel give det bedste (flotteste og mest naturlige) resultat. Ønsker du derfor at få dit smukke hår tilbage, så kan du med fordel eksperimentere med dette alternativ til hovedbeklædning. Hairback er en af de aktører, der er værd at stifte bekendtskab med, hvis man ønsker at prøve sig frem med økologiske hårfibre.

Leave a Reply