Denne artikel er betalt og lavet i samarbejde med de nævnte hjemmesider i artiklen.

Er det blevet tid til at opgradere din boligs indretning? Det kan være en jungle at samle de helt perfekte og personlige indretningsgenstande, som samtidig er funktionelle og brugbare i den skandinaviske bolig.

Hvis du leder efter råd til, hvad du kan gøre for at gøre din bolig mere ensartet og stilfuld, bør du læse med her. Uanset om du bor alene i en skøn, charmerende og pigetlejlighed eller i en nordisk familiebolig, kan du få noget ud af de følgende tips og tricks.

Hvad er nordisk design?

Den nordiske stil kan kendetegnes som:

  1. Funktionel
  2. Minimalistisk
  3. Kreativ

Hvis du godt kunne tænke dig at sætte et mere nordisk præg på din bolig, synes jeg, at du bør investere i nogle gode hovedelementer og eventuelt gå på kompromis med nips og billeder. Dem kan du altid skifte ud i stil med den nuværende trend.

Du kan finde gode kvalitetsmøbler online, og det behøver ikke at være så skræmmende, som det kan lyde. Fokusér på at vælge nogle anerkendte og respekterede hjemmesider, hvor du er sikker på, at kvaliteten er i top. Du kan eventuelt klikke her og blive sendt videre til TradeMax, som også er kendt for at levere kvalitetsmøbler. På hjemmesiden finder du mange møbler, der passer til den nordiske stil.

Følg nogle stilmæssige regler og opnå stilen

Når du skal skifte ud i boligen og den gennemgående stil, kan det være vigtigt at følge et par stilmæssige “regler”:

  • Fokusér på at holde dig inden for én farveskala
  • Overvej om din indretning hænger sammen rent praktisk

Det kan gøre en indretning usammenhængende og “rodet”, når man blander flere farveskalaer. Hvis man eksempelvis har en lys sofa, et lyst bord og et mørkt køkken, så er der noget, der skurrer. Praktiske farver, der også passer rigtig godt til mange boliger, er de brune og støvede nuancer: beige, grå, brun og bordeaux.

Forelsk dig i funktionelt design

Måske kender du allerede de populære produkter fra HAY – det danske firma, der er særligt kendt for sit boligtilbehør, puder og fade i forskellige farver.

Det, der gør, at mange har ét eller flere produkter fra HAY i deres bolig, er: 1) kombinationen af produkter inden for forskellige farveskalaer og 2) det funktionelle og originale design, som mange falder for. Hvis du gerne vil have den nordiske stil ind i dit hjem, kan du med fordel købe dit boligtilbehør her. Sørg blot for at købe produkter inden for samme farveskala.

Hold overfladerne synlige

Det vigtigste, du kan gøre for at holde den “stramme” og minimalistiske stil, er at undlade at rode. Det lyder måske meget helligt, men sørg for at tænke nogle opbevaringsløsninger ind i dit hjem, der gør, at du kan gemme unødvendige ting væk. Det vil give et ensartet udtryk, fordi du for eksempel kan se store overflader på borde og hylder.

Hvis du tænker, at det umuligt kan blive hyggeligt uden lidt rod, så sørg for at organisere dit rod. Læg det i pæne bunker ved siden af hinanden, og sæt nogle stearinlys rundt omkring for at bringe det varme lys og stemningen frem.

Leave a Reply